Danmarks Borgcenter
Kom och upplev medeltiden som du aldrig har upplevt den tidigare.
Danmarks Borgcenter
Danmarks Borgcenter
Danmarks Borgcenter, Vordingborg – upplev den internationella utställningen VIKINGARNAS METROPOL med 2000 unika objekt från vikingarnas största stad, Hedeby. Danmarks Borgcenter är det nya nationella forsknings- och upplevelsecentrat för medeltidens fästningar, kungar och mark. Vi är nog mest kända för Gåsetårnet som uppfördes av kung Valdemar Atterdag på 1360-talet. Det är Danmarks enda bevarade fästningstorn från den tiden. Här kan du uppleva "Gåsetårnet under belägring" som får håret att resa sig. Missa inte heller den 3,7 hektar stora borgruinen, som är resterna av en gigantisk och historiskt viktig kungaborg och fästning.

Tillsammans med biljetten får du låna en iPad med en guide som berättar historier, visar film och animationer när du närmar dig spännande ställen i borgruinen. Guiden är bland annat utrustad med avancerad Augmented Reality som gör det möjligt för dig att se hur borgen såg ut på medeltiden. På iPaden finns även spelet Ghost Hunt, där du ska försöka fånga övernaturliga väsen – om du vågar, förstås…

I det stora nya utställningshuset berättas 2017 historien om VIKINGARNAS METROPOL, Hedeby. Utställningen tag med dig på en dramatisk och fängslande resa från de danska sydkusterna till Hedeby, där unika fynd som svärd, guldsmycken, myntskatter, leksaker och mycket mer gör att man kommer otroligt nära vikingarna och livet i deras största stad.

Café & Restaurang Borgen erbjuder en rad olika rätter som baseras på lokala råvaror och traditioner.
Danmarks Borgcenter har öppet alla dagar mellan 10.00-17.00 från den 1 juli till den 31 augusti. Resten av året är öppettiderna från 10.00 till 16.00 (stängt måndagar)

Pass eller körkort ska visas upp för att man ska få låna en iPad. Läs mer på www.danmarksborgcenter.dk
Danmarks Borgcenter
Danmarks Borgcenter
Danmarks Borgcenter
Danmarks Borgcenter
Danmarks Borgcenter
Danmarks Borgcenter
läs också om...
Lalandia
Lalandia
Upplev stora Aquadome med vattenrutschbanor och vågbassäng, det roliga leklandet Monky Tonky Land och den mysiga arkaden med olika matställen, butiker och roliga aktiviteter för hela familjen. Kom och ta del av alla upplevelser. Bo i våra fina feriehus nära badstranden.
Knuthenborg Safaripark
Knuthenborg Safaripark
Knuthenborg är norra Europas största safaripark. Upptäck årets FANTASTISKA nyhet Dinosaurieskogen som tar dig mer än 66 miljoner år tillbaka i tiden till rytande dinosaurier! Mitt i safariparken ligger Limpopoland, Danmarks coolaste natur- och vattenlekplats och norra Europas brantaste vattenrutschbana – Congo Splash!
BonBon-land
BonBon-land
BonBon-land är Danmarks roligaste nöjespark för hela familjen. Vi har båda galna och lugna attraktioner, och så har vi roliga attraktioner för de allra minsta. När du har betalat inträdet får du tillgång till alla attraktioner, så att du kan åka om och om igen. Kom och ha årets roligaste dag för hela familjen i vår park.
Danmarks Borgcenter
Danmarks Borgcenter
Upplev medeltiden som du aldrig har upplevt den tidigare. Danmarks Borgcenter är ett modernt upplevelsecenter där du kan uppleva medeltiden digitalt. Här väntar spänning och obehagligheter – parallellt med kunskaper och roliga aktiviteter.