Följ med! Lolland, Falster samt småöarna Fejø, Femø och Askø är äkta, danska sydhavsöar.
Massor av natur, lugn och ro samt kilometerlånga, breda sandstränder. Naturen på Lolland-Falster är något väldigt speciellt. Älskade för sina fina och barnvänliga badstränder – med varmt och lugnt badvatten, mjuka sandbottnar och massor av trevliga feriehus i närheten. Här kan du njuta av strandlivet. Skippa glassen och köp färska ärter och jordgubbar från de många landsvägsbodarna på din tur ut i Sommardanmark, där konst och andra upplevelser ständigt är närvarande. Här hittar du äkta idyll där det är högt till himlen.
Så packa väskan och ge dig iväg – allt finns inom räckhåll och är mycket mer fantastiskt än du kunnat tro.
Bästa stället att vara på en fin dansk sommar
Middelaldercentret
Middelaldercentret
Följ med på en fantastisk resa tillbaka i tiden. Sitt på långsidan i den stora arenan och se dramatiska riddartorneringar med hästar, lansar och svärd. Hör kanonerna mullra och se de stora kastmaskinerna försvara staden. Massor av aktiviteter för en hel dag.
Fuglsang Kunstmuseum
Fuglsang Kunstmuseum
Det prisbelönta konstmuseet är ett absolut måste för alla konstintresserade. Museet, som är ritat av den engelske arkitekten Tony Fretton, visar dansk konst från ca 1780–1960, och ligger naturskönt i en stor park med utsikt över Guldborgsund.
Postbåten
Postbåten
Runt på de gungande böljorna i Naturpark Nakskov Fjord gör en liten postbåt sin dagliga tur. Köp en biljett och följ med runt på den örika fjorden. Båten lägger till på flera ställen. Det blir bl.a. en timmes uppehåll mitt i Albuens säregna landskap, så kom ihåg att ta med matsäck.
Naturpark Maribo
Naturpark Maribo
Upplev den enastående naturen och de många havsörnarna med båten Anemone. Eller ta en vandrings- eller cykeltur runt naturparken. Möjligheterna är många i den unika och vackra miljön, där du också kan hitta sällsynta orkidéer och fjärilar.
Frilandsmuseet
Frilandsmuseet
Gör en utflykt i den danska historien och upplev vardagslivet för våra förfäder och flera generationer innan dem. Den öppna museiarealen rymmer 16 byggnader med trädgårdar, sitthörnor och gräsmattor som berättar om människors liv från 1600-talet och fram till ca år 1900.
Fejø
Fejø
Fejø ligger som en liten pärla i Smålandshavet, bara 15 minuters båttur från den lilla orten Kragenæs. Ta färjan tidigt på morgonen och åk tillbaka sent på kvällen – eller övernatta hos en av öns gästfria invånare. Ön är en verklig idyll och berömd för sin must- och äppelproduktion.
Dodekalitten
Dodekalitten
En blygsam lolländsk plats med utsikt över Smålandshavet utgör basen för det ambitiösa konstprojektet ”Dodekalitten”. 12 jättelika granitstenstoder, vardera 7–8 meter höga, är placerade i en 30 meter stor cirkel. Under 2016 står det fem ansikten på deras platser. En otroligt stor och mycket vacker konstinstallation.
Krokodille Zoo
Krokodille Zoo
Vill du ha extra spänning på semester? Då ska du besöka detta zoo med farliga kräldjur – den enda platsen i världen där du kan möta alla 23 krokodilarter. Här finns även andra farliga djur som du kan se på nära håll när det är matdags.
Guldborgsund Zoo & Botanisk Have
Guldborgsund Zoo & Botanisk Have
Den mer än 80 år gamla trädgården är en fridfull liten oas mitt i staden Nykøbing. Här hittar du omkring 90 olika djur- och fågelarter – och stans bästa naturlekplats. Totalt ett 60 000 m2 stort och vackert område som väntar på att få ge dig en härlig dag.
Marielyst Strand
Marielyst Strand
Inget mindre än Danmarks bästa badstrand. 4 gånger i rad! De breda och mjuka sandstränderna längs den lugna Östersjön är ett riktigt dragplåster när den danska sommaren slår till på allvar. Ät och mys på det moderna och snygga jättetorget med ekträbeläggning!
Gedser Odde
Gedser Odde
Stå vid kanten och få en fantastisk utsikt över Östersjön, med de brusande vågorna som slår mot kusten och vinden i håret. Kanske får du till och med se några sälar och ejdrar. Välkommen till Gedser Odde, Danmarks sydligaste punkt.
Femø
Femø
Åk till Femø – där himlen kysser jorden och njut av en härlig seglats på 50 minuter. Femø är en riktigt cykelö med kullar och slingrande vägar och stigar. Runt ön möter du flera fina konstverk, dekorerade bänkar och annan kuriosa. Ät och sov på Femø Kro eller boka ett vandrarhem.
Reventlow-Museet
Reventlow-Museet
Under hela sommaren öppnar Reventlow-Museet sina dörrar inne i huvudbyggnaden på herrgården Pederstrup. Här kan du uppleva historien om statsmannen C.D.F. Reventlow, utforska ett herrskapshem från runt 1800 eller fördjupa dig i årets specialutställning om politikern, livläkaren och älskaren Struensee.