Följ med – här är ett par unika platser som du bara måste uppleva!
UNIK DANSK NATUR MED POTENTIAL I VÄRLDSKLASS
Sydsjällands och Møns geologiska särprägel går inte att ta miste på. Møns Klint sträcker sig 7 km runt om Østmøn – och reser sig på sitt högsta ställe hela 128 meter nästan lodrätt upp från havet. De flera hundra miljoner år gamla kalkavlagringarna syns även tydligt vid Stevns Klint på Sydsjälland – en plats så världsunik att den finns upptagen på Unescos världsarvslista.
Mitt inne i landet hittar du det största dagbrottet i hela Danmark – det drygt 2 km2 stora Faxe kalkbrott. På alla tre ställen kan du göra spännande fossilfynd.
Lolland erbjuder två ställen där du bör följa med och se kusterna från en guppande turbåt. Naturpark Nakskov Fjord är Danmarks mest örika fjord med hela tio små och stora öar. Vattnet är som regel 1–2 meter djupt och utgör ett paradis för fåglar. Naturpark Maribo Søerne är ett av landets största färskvattensystem med totalt 1 100 hektar vattenspegel och mer än 20 småöar. Förståeligt nog är det här den jättestora havsörnen har bosatt sig.
Blir du badsugen så kan du bada längs en av de många badstränder, bl.a. vid Marielyst som flera gånger utsetts till Danmarks bästa strand – eller vid Hestehoved som brukar ha de högsta vattentemperaturerna.
Så packa dina fiskegrejer och ge dig iväg – allt finns inom räckhåll och är mycket mer fantastiskt än du kunnat tro.
Naturen
Naturen
Naturen
Naturen
Naturen
Naturen
läs också om...
Sportfiske
Vattnet längs De Danska Sydkusterna bjuder på massor av fina och hemliga fiskeställen. Ta reda på var lokalbefolkningens bästa ställen finns...
Cykla
De Danska Sydkusterna lockar med en del av Danmarks vackraste natur. Ett tryggt cykelparadis med massor av omväxlande, vackra och utmanande cykelleder.